hommage

Kunstenaars Yves Velter, Karel Verhoeven, Tinka Pittoors, Gert Robijns en Lili Dujouri staan stil bij het thema 'hommage' en wat het betekent in hun werk.over hommage

Er zijn plaatsen waar je nooit genoeg van krijgt, mensen die je diep bewondert, ideeën of gebeurtenissen die je echt aan het denken zetten. En er is dat ene beeld dat je keer op keer van je sokken blaast.

Maar hoe verbeeld je als kunstenaar bewondering en respect voor een plek, een werk, een persoon?Meer dan 900 deelnemers stuurden een hommage in!

HOMMAGE was een expo
HOMMAGE EXPO toonde werk van om en bij de veertig kunstenaars bij BOZAR. Ze liep van vrijdag 29 april 2016 en sluitte af tijdens het feestelijke weekend rond amateurkunsten, op 7 en 8 mei 2016. 

HOMMAGE was een wedstrijd
De kunstenaars die te zien zijn, namen deel aan een wedstrijd. Een jury koos ze uit meer dan 900 inzendingen. Hier kan je de top 105 zien, en hier de winnaars.

HOMMAGE vond plaats in het kader van de Week van de Amateurkunsten 2016 en was een project van Cera, KUNSTWERKT en Centrum voor Beeldexpressie, met dank aan BOZAR.

home over hommage sfeerverslag top 105 winnaars natrajecten
KUNSTWERKT   Bijlokekaai 7c 9000 Gent  |  www.kunstwerkt.be  |   |  09 235 22 70